במקביל, מצאנו לנכון להציג בתמצית, מספר המלצות אפשריות שעשויות לסייע לכם להתמודד עם המצב כאמור לעיל:
- דחייה, פריסה והפחתה של תשלומי מיסים
- דחיית תשלומים שוטפים– ניתן לדחות את דיווחי מס הכנסה ניכויים ומקדמות מס הכנסה עד ליום 26.10.23, ללא הפרשי הצמדה וריבית. למי שנדרשת דחייה נוספת, ניתן לשלם עד ליום 23.11.23, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ללא קנסות. כמו כן ניתן לדחות את דיווחי המע"מ עד ליום 27.11.23 ללא הפרשי הצמדה וריבית (לעסקים עם מחזור של עד 50 מיליון ש"ח בשנת 2022).
- הפחתת מקדמות מס הכנסה וביטוח לאומי – בעסקים בהם השפעת המלחמה מהותית יש לבצע הפחתה של מקדמות מס הכנסה (עצמאיים + חברות) ומקדמות ביטוח לאומי אצל עצמאיים, ביעוץ ובתיאום עם משרדנו.
- הפחתת שכר בעלי שליטה – בחברות בהן השפעת המלחמה ניכרת, יש לשקול הפחתת שכר בעלי שליטה ובכך להפחית את תשלומי הניכויים למס הכנסה וביטוח לאומי, ולהקטין את התזרים השלילי בעסק. מומלץ לבצע התאמות אלו ביעוץ משרדנו ובתיאום הנדרש לביטוח אובדן כושר עבודה.
- פעולות עסקיות להגדלת ההכנסות של העסק– נציין שקטגוריה זו היא קריטית דווקא במצבים מורכבים שמצב הרוח ירוד, ובקטגוריה זו יש לכם הזדמנות להיות יוצאי דופן, להיות בעשייה שמחזקת אותכם, מחזירה לכם את תחושת ההגשמה והחיבור לעסק ובפועל ייתכן שדווקא בתקופה זו יש את הזמן לבצע את התכנונים והשינויים שתמיד רציתם.
- בחינת הזדמנויות בשווקים חדשים שייתכן ונהיו רלבנטיים דווקא בתקופה נוכחית.
- פנייה שיווקית ללקוחות, שייתכן שהמוצר/השרות שהעסק מספק, עשוי לעניין אותם בתקופה הנוכחית.
- פנייה חוזרת אל לקוחות פוטנציאליים שבעבר לא הצלחתם לגייס וייתכן שדווקא עכשיו החיבור יהפוך להיות רלבנטי.
- בחירה של מוצר/שרות מכלל פעילות העסק שכעת עשוי להוות מקור הכנסה עיקרי וחיזוק המוצר/השירות +בחינת מוצרים/שירותים נלווים למוצר זה שכדאי להתחיל לספק, דווקא בתקופה זו.
- פעולות עסקיות להפחתת הגירעון הפיננסי
- הקפאה או פריסה של תשלומים לספקים וזכאים אחרים.
- צמצום הוצאות קבועות בעסק וניהול מו"מ להפחתתן, לרבות: דמי שכירות, דמי ניהול, דמי מנוי, דחיית תשלומי ארנונה וכיוצא בזה.
- הקטנה עד עצירה של רכישת סחורות ומלאים, בכל עסק לפי נסיבותיו.
- דחייה עד הקפאה של תוכניות השקעה.
- הקפאה או פריסה מחדש של הלוואות בבנקים ואצל ספקי אשראי אחרים.
- הקטנת הוצאות שכר – מדובר בנושא מורכב, התלוי במיקום העסק ובאפשרות הפעלתו, הן במישור התקנות והנחיות פיקוד העורף, והן בענף בתנאי המיגון וכדומה.
- הגדלה וגיוס של אשראי נוסף והלוואות בערבות מדינה
- במקרים הרלוונטיים יש לפעול להגדלת האשראי העסקי השוטף באמצעות הגדלת מסגרות או באמצעות נטילת הלוואות ודחיית פירעונן (גרייס) למועד בו העסק יחזור לפעילות רגילה בסוף תקופת המלחמה.
אנו מקווים שהמדינה תתחיל לסייע לעסקים ולכלל הציבור בהקדם האפשרי. בהמשך לישיבת האוצר שהתקיימה היום, יש צפי שכבר בסוף השבוע הזו יפורסמו התקנות בעניין ההקלות.
מצ"ב קישור לעדכון רשות המיסים
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/pa161023-3
***חוזר זה נועד למסירת מידע בלבד ואין לראות בתוכנו מתן ייעוץ או חוות דעת.
****אם אחד מהנושאים הנ״ל נוגע אליכם או שברצונכם לדון ולקבל החלטות אופרטיביות אנא שלחו בהקדם מייל